ASIAKKAAN TESTISSÄ : TELTTASAUNA

Saatiin kaverin kautta mahdollisuus testata telttasaunaa joten pitihän tätä lähteä kokeilemaan. Päätimme muutaman kaverin voimin suunnata pohjoiseen Villaluotoon (Vuosaaren edustalle) viettämään päivän saunoen saaristossa. Kieltämättä hieman mietitytti alkuun miten telttasauna roudaaminen saareen sujuu, mutta loppupeleissä kantamista ei ollut edes hirveästi. 

Löysimme nopeasti tuuleettoman saunapaikan ja aloitimme heti telttasaunan pystyttämisen saareen saavuttuamme. Telttasauna oli pop-up mallia, joten itse teltta oli pystyssä varmaan alle minuutissa. Ei tarvinnut kuin vetää katon ja seinien kahvasta, jolloin se kiristyi näppärästi paikoilleen.

Seuraavaksi oli vuorossa kiukaan kasaaminen. Kiukaan kasaamisen ohjeet olivat selkeät, ja sen kokoaminen kävi myös leikiten. Suolavettä ei saa tietenkään kiukaalle heittää joten olimme varautuneet tuomalla mukana makeaa juomavettä. Hieman kantamista siinäkin oli, mutta ei sekään paha nakki loppupeleissä.

Eli ei muuta kun – saunaan. Ja niinhän siinä kävi, telttasaunan vuokraaminen osoittautui loistavaksi vedoksi ja löylyjäkin kehuttiin vuorotellen. Vaikka pakko sanoa, että miljööhän tässä telttasaa hommassa on se juttu. Kiva mahdollisuus päästä saunomaan paikkoihin, missä tämä muuten ei olisi mahdollista. Mukana tulleet retkijakkarat osoittauivat todella käteviksi ja ajoi lauteiden asiaa oikein hyvin.

Rannalta pulahtaminen mereen oli juuri niin virkistävää ja mukavaa kuten sen kuuluukin olla. Homman suolahan onkin juuri se, että saa telttasaunan heti rantaan ääreen halutessaan pystytettyä. Ja kyllä. Kun pitkään puhuttu telttasaunan vuokraaminen oli kerrankin hoidettu maaliin, niin pitihän niistä löylyistäkin sitten nauttia useampi tunti, hieman kiire meinasi tulla ehtiä takaisin mantereelle ennen pimeää kun saunomisen jälkeen sitten pitikin vielä muutama tunti odottaa kiukaan jäähtymistä, kunnes päästiin aloittamaan saunan purkaminen joka kyllä itsessään hoitui kiukaan jäähdyttyä nopeasti.

Telttasauna vuokraus

Pitää kyllä antaa vahva suositus tälle telttasauna hommalle. Seuraavan kerran koitetaan ottaa vähän pidemmälle reissulle mukaan, jotta ei tarvitse samalle illalle odotella telttasaunan jäähtymistä. Makee juomavettä kannattaa kantaa tarpeeksi mukaan, sillä saunassa saattaa hyvinkin vierähtää vähän odotettua pidempään…

Summa summarum, niin telttasaunan vuokraus ja tämän pystytys meren tai järven rantaan on kyllä pommin varma tapa viettää hyvä päivä. Päivässä tuli melkein vähän kiire, joten ainoa asia mikä menee ensi kerralla uusiksi on, että telttasauna vuokrataan ainakin muutamaksi päiväksi mukaan.

Seuraavaa telttasauna kertaa odotellessa.

 

Tutustu lisää Helsingin Juhlateltan toimintaan tästä.

Telttasauna vuokraus