SAUNATELTTA VUOKRAUS

PYSTYTYSOHJEET

1. INORD SAUNATELTAN PYSTYTYS

2. SAWU KIUKAAN KASAUS

3. KATSO KIUKAAN KASAUS VIDEO

Kun saunateltta vuokraus on tehtynä varauskalenteristamme ja olet löytänyt hyvä paikan saunomiselle, niin on seuraavaksi vuorossa saunateltan pystyttäminen. Tältä sivulta löydät ohjeet Inord telttasauna pystytykseen ja Sawu-saunatelttakiukaan kasaamiseen.

INORD SAUNATELTAN PYSTYTYS

 1. Inord saunateltta on pop-up mallia ja tämän pystyttäminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Yksi ihminen riittää pysytykseen, mutta vielä helpompaa ja hauskempaa tämä on yhdessä jonkun kanssa – vähän kuten saunominen.
 2. Avaa saunateltan laukku ja ja ota teltta ulos laukusta.
 3.  Saunateltassa on 4 seinää ja yksi katto. Aloita paikantamalla missä katto on ja vedä katolla sijaitsevasta kahvasta, siten että katto kiristyy paikalleen.
 4. Noniin, nyt on katto paikalla ja voidaan siirtyä seuraavaksi seiniin. 
 5. Vedä samalla tavalla pop-up tyylillä jokainen seinä ulos kuten äsken vedit katon.
 6.  Saunateltta on pystyssä, seuraavaksi voidaan sitten siirtyä kiukaan kasaamiseen.
Saunateltta vuokraus

SAWU-KIUKAAN KASAUS

Ennen kiukaan asennusta:

 1. Varmista, että kiukaan alle tai eteen noin 50 cm matkalle ei jää palavaa materiaalia.
 2. Tarkista, että teltta on pystytetty tukevasti ja yllä olevien ohjeiden mukaan.
 3. ÄLÄ IKINÄ HEITÄ KIUKAALLE SUOLAVETTÄ. SAUNOMISEEN SAA AINOASTAAN KÄYTTÄÄ MAKEAA JUOMAVETTÄ. 

 

Kiukaan kasaaminen:

 1. Avaa kiuaskamiinan jalat ja aseta se tukevasti oikealle paikalleen siten, että kiukaan päällä oleva savupiipun kaulus asettuu samalle kohdalle kuin teltan katossa oleva savupiipun läpivientiaukko.
 2. Varmista, että kiukaan arina, tuhkalaatikko ja liekinohjain ovat tukevasti oikeilla paikoillaan. Liekinohjain tulee asentaa siten, että se on tulipesän yläosassa olevien tukien päällä ja ohjaimen takareuna on tulipesän peräseinää vasten.
 3. Aseta kiukaan sivulle tuleva kiviritilä ja kuumavesisäiliö paikoilleen kamiinan kyljissä oleviin kiinnikkeisiin. Kiinnitä kiviritilä metallilenkkeihin ja vesisäiliö pultteihin. Älä kuitenkaan kiristä pultteja.
 4. Avaa kiukaan yläosaan tuleva ritilä neliön muotoiseksi ja aseta se kiukaan päälle siten, että savupiipun lähtökaulus jää ritilän sisäpuolelle ja ritilän toinen sivu asettuu samaan linjaan sivuritilän ulkoreunan kanssa. Jos sivuritilää ei ole käytössä, aseta yläritilä kiukaan keskelle.
 5. Avaa rullapiippu ja muotoile se pitkäksi liuskaksi. Pujota mukana tulleet metallirenkaat piipun ympärille pitämään piippu muodossaan. Pujota piipun yläpää katossa olevasta läpivientiaukosta ulos. Nosta piipun ympärillä olevat metallirenkaat noin metrin korkeuteen piipun alapäästä. Pujota piippu kiukaassa olevan kauluksen ympärille. Laske alin metallirengas mahdollisimman lähelle piipun alapäätä, jolloin se lukitsee piipun tukevasti kiukaaseen. Jaa muut renkaat tasaisin välein piipun pituudelle.
 6. Täytä kivitila, eli molemmat kiviritilät, mahdollisimman täyteen kiuaskivillä. Voit kerätä kivet luonnosta maanomistajan luvalla, mikäli olet päättänyt lähteä matkaan ilman kiuaskiviä. Pyri valitsemaan painavia ja kovia kiviä, joiden koko vaihtelee noin nyrkin kokoisesta puolet pienempään. Aseta suurimmat kivet tiiviisti kamiinan pintoja vasten ja täytä loput tilasta pienemmillä kivillä. Katso kuva oikealla esimerkkinä oikein täytetystä kivitilasta.
 7. Täytä kuumavesisäiliö puhtaalla makealla ja peseytymiseen sopivalla vedellä. Huomioi talvella, ettei vettä jää kylmään tai kylmenevään kiukaaseen, jotta vesisäiliö tai hana eivät vaurioidu pakkasessa.
 8. Kun kaikki kiukaan osat ovat kunnolla paikoillaan ja telttasauna on tukevasti pystytetty, voit aloittaa lämmityksen.
 9. Käytä lämmitykseen ainoastaan puhdasta, kuivaa puuta. Näin varmistat tehokkaan lämmityksen sekä kiukaan ja savupiipun pitkäikäisyyden. Pilko puut noin ranteen vahvuisiksi tai sitä ohuemmiksi klapeiksi. Lämmitä kiuasta, kunnes saavutat halutun lämpötilan ja kiukaasta alkaa tulla löylyä.
 10. NAUTI LÖYLYISTÄ!